VALBÖRG

Nu ska jag ut och ha en härlig kväll emd vännerna, det är välbehövligt!
Hoppas alla får en bra valborg =)






See you!


Don´t know what to say

Jahap idag fick man reda på att jag har fått sommarjobb! =D Lycklig tjej! Även om det är 5 veckor,, men det är i alla fall bra betalt.. Sen ska jag nog glra en liten hemlis också..hehe

Kom nyss hem från lagmöte (hopp) för storhäst div2,5 som jag ska vara med på Azora. Får se hur det går :)

Nu ska jag låta min huvudvärk (som känns jättekonstig) få sova en stund så den vaknar uppvilad imorgon


Jag och Tjorven, hon är så söt!

soft work

Idag har jag nästan bara slappat.. Fast jag borde ha jobbat med mitt arbete "Mitt team"
Red båda hästarna idag, båda fick samma jobb. Först ut i skogen och jobba i alla gångarter sen en stund på banan, där hoppade jag några språng. På robin så jobbade jag med att stärka min egen sits så jag hoppade utan tyglar och styrde bara med benen. Det gick faktiskt riktigt bra.
Jag och Anneli har kommit fram till att Azora fortfarande är lite klen i baken så nu ska det jobbas bakmuskler!
Hennes språng blir sämre och sämre så efter ca 8 språng så får hon lite möjlksyra tror vi. Så nu har hon hopppat 2 dagar i rad, såklart inte jättehårda pass men ca 9 språng på raken för att stärka sig. Hon ska få hoppa imorgon också, på torsdag ska hon ut och skritta i skogen och på fredag får hon vila bara för att det är såå viktigt att hon får bygga upp musklerna som har "brutits" ner. Sen ska hon få back träna lite nästa vecka.

Fyy jag vill verkligen inte till skolan imorgon!!! Usch!


AWESOME

Bästa dagen med härliga emelie :D Sov hos henne från igår och vi har gjort massa roligt + massa prat :D
Skit kul verkligen! Provade även att rida en häst som hon har "Bärran" och hon var minst sagt inte lika lätt som hon såg ut! När emelie red henne så såg det skit enkelt ut! Men när jag red såg det i alla fall till en början förjävligt ut!! Fick henne inte ens att jobba i skritten..Jisses! Men i traven så läppte det och hon blev såhääääär fin! Hoppade även några språng och då hittade jag verkligen min sits, tack bästa Berry som hjälpte till med det =D
Det är en häst som man måste hitta knapparna på allt funkar inte på dirren.. Men måste säga att hon har gjort ett sååå bra jobb med den hästen!
När jag kom hem så hade vi trevligt besök, så red jag Robin barbacka ut och sen tog jag azora ut på en sväng med matilda och paulina som gick med =) hoppade lite på bananbara för att hitta sitsen även på henne :)
Fiin va hon men hon behöver stärkas MYCKET i bakkärran!

Tävling Azora

Idag var det Azoras tur at åka till Karlskoga på tävling. Skulle starta 80cm clear round och 90cm. Hon va så duktig tycker jag, hon har verkligen blivit cool min snutta. Men hon hoppar ju som om det skulle va 120! Så ibland är jag ju inte riktigt med, och jag harat de! Känns lixom som att man förstör allt så nu ska jag träna min sits som bara den alltså! Det ser ju förjävligt ut! I 80 så va hon ganska fin men lite dåligt tryck i galoppen och därav fick vi 2 stopp på 3an och 1 stop på sista=hon var inte framme ordentligt för skänkeln. Hon hoppar ju hus så jag blir lite kastad ur sadeln och hinner inte riktigt komma tillbaks och rida innan nästa hinder. Så jag bestämde att vi skulle göra en omstart i 80 och stryka oss i 90. Det är ju bättre att få gå en runda på samma höjd när det inte gick så bra+ att hon hoppar så STORT! Den är jag nöjdare med även om vi fick 1 stopp på 3an igen och jag glömde vägen! Jisses vad dumt..Hon hade i alla fall mycket bättre galopp. Bara ta nya tag tills nästa gång och träna på!
Några kort  på min finaste<3



Pluttis

Var på tävling i Karlskoga mer Robin idag.. Ringde dit i förmiddags och frågade när dom trodde min klass skulle börja. Men det visste dom inte riktigt, det kan ju vara svårt å beräkna tiden när det är lag också! Det blev i alla fall så att vi kom dit lite för tidigt, som alltid ;) hehe..
Robin var superfin! Min plutte snutt.. Men fy på mig som kniper med knäna!! AJABAJA!
Våran ritt räckte till en 3e plats. Det va så lite mellan oss (1,2,3) alla låg på 20 sec... :)








<3


ready, set, go

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp ganska tidigt imorgon då det är tävling i Karlskoga-Botorp. Ska dit och hoppa med Robin. Idag har han fått sig sin första dusch för det här året :)

my world is falling apart

Idag har jag nog tagit ett av dom svåraste besluten i mitt liv. Det ät hjärt krossande men kommer att komma förr eller senare och nu har det gjort det! Jag ska sälja Robin. Min lilla plutte, min älskling :'''(


You Never Come Around

Idag har jag fått 3 hästar ridna, Robin fick sig ett dopp (omedvetet) från min sida skulle bara gå igenom ån på ett ställe där jag inte har gjort det förut och det var minst sagt lite djupare än jag trodde!
Nu ska jag ut på minlöprunda så ses...

Häst hela dagen

Nu har jag käka lite och hunnit slappa ett tag. Dagne började med att åka till västanbytorp och rida Entry. Han har blivit jätteduktig! Vi red ut en sväng då travade vi också och han skötte sig utmärkt :) Ska dit och rida honom imorgon också. Jag hade med Robin i transporten dit för direkt efter det så bar det av mot Vretstorp på träning för Marion. Bra och givande lektion. Vi utvärderade även gårdagen och ko m fram till vad som var bra och vad som var dåligt. Så nu vet jag vad jag ska ändra på tills Karlskoga nästa helg :) Dessvärre så hade jag 0 känsla när jag red idag.
Har ingen aning om vad jag höll på med. Känns som det har blivit så på sista tiden :( Vi kom i alla fall fram till att jag väldigt GÄRNA kniper med knäna..FY på mig!! Men allt blev ju bara så mycket bättre när jag släppte dom! Jaja.. Fick några bilder som Anneli tog..Finns även några bilder som jag inte vågar visa här för dom är sjukt fula! Vi kom helt tokigt på ett hinder och Robin stannar så jag tänker lixom, klok häst! Men sen tar han i och hoppar ändå! Det va ju lixsom oxer :S typiskt Robin!




Kolla in räddningen med bakbenen!



Azora



Jag vet att jag ser ut som ett mongo men Azora är så fin så :)<3

Tävling

Jag var på tävling i Askersund idag..Hoppade 80 och 90cm (clear round)
80 banan var bra, långa galoppsträckor. Hon va super cool hela tiden!
Från att vi lasta ut till att vi åkte hem. Hon har verkligen utvecklats :)
I 80cm så va hon superfin och hade en bra galopp och allt kändes super!
Men i 90 så gick allt verkligen åt skogen.. För det första så hoppade jag inte fram för det gick inte...
Vi var FÖR många på framhoppningen och det är ju kul när dom skrittar på spåret och ställer sig framför hindren man ska hoppa.. Så mitt humör gav lite vika kan man säga! 4 gången jag sa (ropade) oxer och någon kom i vägen så gick jag ut därifrån.. Och inne på banan behöver jag inte en ta upp. Jag behöver bara säga jag red som en skit och allt gick åt hvete! Nu ska hon tränas med blommor ute på spåret för dom är ju sååååååååååå farliga!

En liten film från 80..


PHOTOS




If you get lost in the dark and can´t see, i´ll be the light


Putseli puts....

Nu ska jag dra mig utåt för att putsa upp min utrustning.. Tävling med Azora imorgon
Mer om det senare!


Bara för att jag älskar den här bilden!

I have the best friends in the world!

Kom hem från min älskade lilla Mat för ett tag sen...Hon och Erik följde mig, mycket gulligt av dom tycker jag!
Annars hade jag nog kissat på mig för det va någon vid hagarna så hästarna va skiträdda! Jag med kan jag säga,
fast jag tror Erik va den som var räddast ;) hehe gulligt!



Här är min snygga vän! Vad skulle jag göra utan denna skönhet? <3