get the good stuff over here

Idag har jag verkligen bara slöat!! Fy känns så värdelöst..Fast det kan vara ba och skönt ibland..
Min kära vän Paulina kom hit och vi kollade på nästan en hel säsong av oth..Jisses man blir verkligen fast när man har börjat kolla! :O

Gick iaf upp vad halv 9 för hovis kom vid 9 och skodde om Azora, vilket gick hyfsat bra (hon är verkligen inte svårskodd utan världens snällaste) men antar att hennes sår på bakbenen gjorde ont att böja så mycket..Men hon var duktig. Sen upptäckte hon (hovis) ett sår på Azoras framben som jag har missat! Hur kunde jag ha gjort det? fy på mig! Men det var ett pyttelitet sticksår så man såg det inte men nu hade det svullnat så när T kollade mer nogrannt så hittade hon det..De va ju bra så vi gjorde rent och ska hla borta skorpan så att det får läka innifrån och ut..Jaja

Nu ska jag sova, om jag kan vill säga...


maybe this wasnt for me

:(


Såhär fin blev Azora....



(där pilen är, är det också lite sönderdraget på kanten av kastanjen)



Orkade inte åka till skolan idag av olika anledningar...

Det är bara inte meningen

Pia träningen idag gick faktiskt riktigt bra! Azora var hyfsat fin..Gick emot skänkeln lite ibland men annars så va hon fin! Hoppade mycket muskelstärkande..som en "studs"serie men bom,räcke,bom,räcke,bom,räcke, bom sen en kombination kan man säga räcke, 3gs räcke, 4gs räcke. Sen en liten vattengrav..Bara en lite för att dom skulle vänja sig :) Sen lite andra övningar.
Men jag fick en läxa somjag verkligen måste träna på och skärpa till mig!! min högerhand är lite låst i själva språnget så det är ju absolut inte bra för Azora! Måste skärpa mig! Men det är inte så lätt för jag tänker inte ens på det...Så blir det för att jag är så spänd/stel och så i min rygg, så det är väl för att "skydda" den. Men ajabaja på mig!!

Nu till en mycket tråkigare del av dagen..Nmligen på hemvägen så började hon sparka i transporten (sto) -.-
Så bakskydden (transportskydden) åkte ner lite, vi har inga höga transportskydd utan lite lägre. Då blir hon ju så grymt irriterad och sparkar ännu mer så överluckan på transporten åker ner. Såklart får hon panik och bara sparkar å sparkar..Så vi inglade seriöst över hela vägen! Vi åkte självklart in på närmsta grusväg för att inte vara på en asfaktsväg och stannade till, då blev det ännu värre. Så fortsatte att åka en bit till för att vända och hoppas att bakluckan höll..När vi hittat en plats att vända på så stannade vi och lastade ut henne..Hela mattan va bara skit och båda hennes bakskor låg avtrampade...Fick lugna ner henne och sen räta till mattan, in med hästen och åka hemmåt igen. Kollade henne såklart i stallet och riktigt fina sår på båda haserna bak så det blir väl inge rida på ett tag nu. Kanske skritt som hon inte ha fått någon fraktur eller så..Men tanke på hur jävla hårt och mycket hon sparka!!!


fin hästtransport!!NOT sen är gummimattan delad på hälften men det syns inte på bilden...

Just nu känns det inte som det är någon mening med nått!

Kryptonite

Nu ska jag lägga mig, är faktiskt riktigt trött! Kanske beror på att jag inte kan sova på kvällarna ;)

Efter skolan så hjälpte jag min älskade vän Paulina att slinga håret men fick aldrig se resultatet..Så det blir spännande imorgon, vi åker nämligen tsm till bussen:) Så skönt att ha sin bästa vän i huset brevid (nästan det är faktiskt ett hus mellan)

Fy nu villl jag ha mitt dyon träns!!!!


Skolan va visst inte så rolig som jag trodde :O

Nu är första skoldagen avklarad! Jag trodde verkligen att jag skulle tycka det va kul att komma tillbaks, träffa alla, få in rutinerna igen och allt men nej...Jag får bara ångest när jag tänker på att jag måste gå upp imorgon och pallra mig dit igen...Bläää

känner bara att jag inte orkar ta tag i vissa saker just nu, men det kommer ju komma ikapp senare :/


Red Azora förrut ochhon var superfin! Orkar inte skriva detaljerat..Skrittade riktigt mycket i början med bra tryck och hon sökte sig neråt..sen övergick jag i 8-volt och börja jobba öppna/sluta. Gjorde samma sak i traven fast när jag skulle byta volt gjorde jag halt innan jag ställde om för hon lyssnade inte riktigt på mina förhållningar. Blev ganska mycket galopparbete på spåret och stora mitt..


Jaja nu ska jag väl sova lite så jag orkar upp imorgon


PHOTOS OF TODAY






Såhär gör vi för att vänja dom med att ha något på sidorna så slipper man få en sån reaktion när man sitter upp...Måste säga att det funkar otroligt bra! :) Hon sprang och kollade precis när jag släppte ut henne men efter några rus så va det som inget hade hänt..Blir så stolt över henne :) Längtar så otroligt tills jag kan sitta upp och börja rida :)
Ser ni vad fin hon har blivit i hullet nu? helt lagom :)

oh my!

Nu har jag precis vaknat från min eftermiddags vila ;)
Jag och Anneli har nämligen rensat och städat hela förmiddagen både i stallet och utanför..Helt slut!
Plus att jag har fått tillbaka mitt magont..Buhuu!

Nu ska jag iaf pallra mig ut och rida Azora sen ska Frida få på sig sadel med täcke runt, så får vi se hur det går :)

Tänkte ta lite nya bilder också, kan behövas:)


DISS

Måste bara skriva om en fet diss!

Till....Dyon

Fick hem mitt träns nu i veckan som jag verkligen har längtat efter! har tagit över 3 veckor för att få det :/

När jag väl öppnade förpackningen så var det första jag såg 3 jätterepor på nacksytcket runt deras tryck, blev otroligt besviken eftersom jag hatar repor och på ett sådant kvalitets träns ska det bara inte förekomma! Usch...Så nu har vi lämnat tillbaks det och ska få ett nytt..

Riktigt dåligt Dyon! Trodde ni skulle ha bra kvalité på era grejjer...


Apan Azora

Just för tillfället så hlr jag på och städar ur stallet så allt strö är uttaget och hela stallet tvättat både med slang sen tvätta med såpa sen högtrycken på det:) Skönt

Igår va jag tvungen att ta in hästarna för det östa verkligen ute. Lite surt när jag hade gjort värsta bamsehögarana av allt strö-.- Men apan till häst(Azora) vägrade att släppa in Frida i lösdriften så hon frös och skaka som ett asplöv! Snuttan då...Så in med dom i stallet sen frick Frida på sig täcke för första gången (fleece)
Hon var spänd men nyfiken så det gick faktiskt över förväntan :) Imorse när jag släppte ut henne så fick hon på sig ett regntäcke. Det tyckte hon däremot va mycket läskigare! Hon försökte få av täcket för det låg ju och prasslade på henne, mycket läskigt!! Men när hon insåg att det inte gick så började hon beta :) Söta häst!


snopet

Skulle bloggat igår men precis när jag var klar med inlägget försvenn det så orkade inte skriva om -.-

Har inte så mycket att skriva är jättetrött! Sista dagen på jobbet imorgon ska bli såååå skönt! :)

Måste bara få in en sak till innan jag myser ner under mitt underbara täcke..Det är iaf att jag ramlade av Azora för första gången i hoppningen idag! HAHA shit de va verkligen så himla längesen jag ramlade av. Blev lite snopen men min frsta kommentar va -det är ju bra och ramla av ibland ;) se det possitivt lixom, hehe


Nä nu ska jag sova goodnightii

you are the only one to decide

 Igår fick Frida sig en riktig omgång, jag med för den delen....
Löslongerade henne på banan (ledarskapsträning) Hon ska ju komma fram när jag hukar mig ner men det gjorde hon inte, vilket innebär att hon inte accepterar mig som ledare ännu -.- Så fick longera henne i över 1 timme för att hon skulle ge upp..Om man tänker hur hästar gör i hagen när dom ska göra upp rangordningen så kan dom jaga på varanndra och sen "blockera". Så det var precis det jag gjorde, en gång så stegrade hon tom mot mig blev ganska arg då kan jag säga! Men jag vann till slut iaf..men det var rätt svettigt! Hon hoppade över lite bommar också utan att ens bry sig och hennes språngkurva såg riktigt fin ut :)
Ska göra samma sak idag igen:)

Azora gick riktigt bra igår, superfin verkligen..Måste boka in en till pia träning så vi kommer igång med hoppningen igen.


some things are meant to happen

What are words if you really don't mean them when you say them?
I'm gonna be by your side.
I would never leave when you need me most!


världens bästa mamma<3




INGEN BLOGGNING

Nä jag orkar inte blogga..Fy det känns inte alls bra just för tillfället!
Tack och hej!


Du är otroligt saknad min älskling<3

en tand flera tänder

Måste bara börja med att säga att Frida va sååå duktig idag när jag löslongerade!!!
Höll kanske på i ca 15 minuter, hin var mycket mer fokuserad på mig och kom tom när jag kallade in henne (hukar sig lite ner och andas djupt) så där slutade jag...
Hon har aldrig kommit på inkallning förrut (vilket betyder att hästen inte har accepterat mig som ledare)
Sen en till as gullig sak...Hon tappade sin första tand idag :D jisses vad glad jag blev när det ploppade till i krubban..Inte konstigt att hon vill bita på allt hon kan!



Här kommer en liten bild på vissa saker jag fick...Schabraket jag fick var dock vitt med blå kant precis som det på bilden :)